Tarımsal işletmelere teknik gezi düzenlendi

Yer: Sorgun ve Kadışehri

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü ve Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri ile birlikte Yozgat ilçelerindeki tarım işletmelerine teknik gezi düzenlendi. İlk olarak Sorgun ilçesinde jeotermal enerji ile ısıtılan ve topraksız tarım yapılan İlkser Seracılık işletmesi ziyaret edildi. Yirmi beş dönümlük alanda gerçekleştirilen domates yetiştiriciliği hakkında bilgi alındı. Bünyesinde staj yapma imkanı sağlayan işletme, serada karşılaşılabilecek biyotik ve abiyotik etmenler hakkında bilgi vererek pratikte uygulanan yöntemleri aktardı. İlkser Seracılık Şirketi Müdürü Mithat Çaylak, topraksız tarımın yapıldığı jeotermal ile ısıtılan sera tesisine fidelerin, Ağustos ayında dikilip, aynı yıl Kasım ayı sonlarına doğru ürün alınmaya başlandığını söyledi.