Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı konularında güncel bilgiler ve bu bilgileri uygulama yeteneği ile donatılmış, Tarla Bitkileri Tarımının sorunlarına dinamik çözümler üretebilen, küreselleşen Dünya'da yüksek rekabet gücüne sahip Lisans ve Yüksek Lisans derecesine sahip uzmanlar yetiştirmek bölümün eğitim-öğretim hedefidir.Bölümümüz 2010-2011 eğitim-öğretim yılından beri Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde eğitim-öğretim vermekte olup, bölümümüzde 1 Prof. 3 Doçent ve 1 Yardımcı doçent olmak üzere 5 öğretim üyesi ve 5 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Bölüm mezunları ziraat alanında hizmet veren kamu kuruluşlarında, başta tohum ve zirai ilaç olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren özel sektörlerde ve üniversitelerde istihdam edilmektedir.

TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ

Facebook'tan takip edin