Bölümümüz öğrencilerinin 6. ve 7. yarı dönemler arasında yaz tatillerinde staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Öğrencilerimizin stajlarını kendilerine gerekli teknik donanım ve kabiliyeti kazandırabilecek özel veya devlet kurumlarında yapmaları bölümümüz idaresince göz önünde bulundurulan en önemli konudur. Bu konuda Yozgat ilinde önemli iki özel şirket bulunmaktadır.

HAKMAR TARIM İŞLETMESİ (Kadışehri İlçesi)

5650 dönüm arazi üzerine kurulu tam ve yarı bodur anaçlar üzerine aşılı elma, armut, kiraz ve ayva gibi bahçe bitkilerinin ana türlerinin birçok çeşidi ile yetiştiricilik yapılan şirkette öğrencilerimiz staj yapma imkanı bulabileceklerdir. Stajları esnasında deneyimli teknik ekipten de yararlanabilecekleri şirkette; sulama, bitki besleme ve gübreleme, bitki hastalık ve zararlıları ve yetiştiricilik konusunda kendilerini yetiştirebileceklerdir. Ayrıca tam otomatik sulama sistemlerinin ve tam bodur parsellerde destek sistemlerinin bulunduğu işletmede bu konularda teknik bilgi edinebilme imkanı bulabileceklerdir.

7  7

6  b

9  a

İLKSER SERACILIK (Sorgun İlçesi)

25 dönüm üzerine kurulu olan seralarda yıl boyu üretim yapılmakta 1 ay üretime temizlik nedeni ile ara verilmektedir. Seralar jeotermal enerji ile ısıtılmakta ve bitkiler topraksız tarım teknikleri ile yetiştirilmektedir. İlkser Seracılık İşletmesinde yalnızca domates yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu şirkette staj imkanı bulacak öğrencilerimiz topraksız tarım, seracılık ve sebze yetiştiriciliği konularında gerekli teknik bilgi ve donanımı kazanabileceklerdir.

v  f

x  c