Bahçe Bitkileri Dersi Kapsamında Teknik Gezi Yapıldı

Fakültemiz Bitki Koruma, Tarla Bitkileri ve Bahçe Bitkileri Bölümleri 2. sınıf öğrencileri için Bahçe Bitkileri dersi kapsamında Sorgun ilçesinde bulunan İlkser Seracılık şirketine ait jeotermal enerji ile ısıtılan ve topraksız tarım tekniği uygulanarak domates üretimi yapılan 25 dekar alan üzerine kurulu seralara ve Kadışehri ilçesi Kabala mevkinde bulunan 5.650 dekar alan üzerine kurulu Elma, Armut, Kiraz, Ayva üretimi yapılan Hakmar Şirketler Grubu'nun işlettiği meyve bahçelerine teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrenciler ve işletmelerin personelleri arasında soru/cevap şeklinde geçen gezide, İlkser Seracılık İşletmesinin Ziraat Teknisyeni Emryullah Bey, Hakmar Tarım İşletmesinde ise Genel Müdür Fahrettin AKSEL, Ziraat Mühendisi Mesut TOPUZ öğrencilerimizin sorularını cevaplamışlar ve işletmeleri hakkında detaylı bilgi vermişlerdir. Öğrencilerimiz için oldukça verimli geçen teknik gezi için emeği geçen işletme personelleri ve hocalarımıza teşekkür ederiz ...

1  2

3  4